Pannen waarmee al eerder op een gaskookplaat is gekookt, zijn niet meer geschikt voor inductiekoken. Gebruik alleen pannen met een vlakke bodem. Het beste zijn pannen met het “Class Induction” keurmerk. Wist u trouwens dat inductiekookplaten zeer geschikt zijn voor het koken met snelkookpannen? De kookzone reageert zeer snel, waardoor de snelkookpan ook snel op druk komt. Zodra u een kookzone uitschakelt, stopt het kookproces direct.
Geschikte pannen:
• Geëmailleerde stalen pannen met dikke bodem
• Roestvrij staal
• Gietijzeren pannen met geëmailleerde bodem
• Pannen van roestvrij gelaagd staal of roestvrij ferrietstaal
• Aluminium met speciale bodem
Ongeschikte pannen:
• Pannen van koper
• Aluminium
• Aardewerk: keramiek, terracotta of porselein
• Regulier roestvrijstaal
• Kunststof
We raden aan om altijd op de verpakking van een pan te kijken of een pan geschikt is voor inductiekookplaten. Maar wanneer er geen verpakking is, kunt u met een magneettest beoordelen of de pan geschikt is voor inductiekookplaten. Ga met een magneet over de bodem van uw pan. Wordt de magneet aangetrokken, dan kunt u de pan op de inductiekookplaat gebruiken.
Gebruik nooit pannen met een vervormde bodem. Een holle of bolle bodem kan de werking van de oververhittingsbeveiliging belemmeren. De inductiekookplaat kan dan te warm worden waardoor de glasplaat kan barsten en de panbodem kan smelten. Bij goedkopere pannen is er minder ijzer verwerkt in de bodem, waardoor het inductievermogen minder gelijkmatig verdeeld wordt. Doordat er minder lagen in de bodem zitten kunnen goedkopere pannen ook eerder kromtrekken en meer geluid veroorzaken. Voor het beste resultaat raden wij kwalitatief hoogwaardige pannen aan.